×
Zoeken in Sunheroes

Over Icon Eyewear

Zo simpel kan het zijn.

Productie:

Onze originele mallen en brillen worden geproduceerd in China. We hebben een kantoor in Wenzhou dat al onze productieopdrachten onderbrengt bij, door onze collega’s aldaar, zorgvuldig geselecteerde fabrikanten.
Op deze manier kunnen we het hele productieproces van start (grondstoffen) tot finish (verscheping naar NL) inrichten en controleren.

Wat houdt dat in?

Arbeidsomstandigheden:

Voortdurende controle op een veilige werkomgeving, op naleving van de geldende Chinese arbeidsvoorwaarden en salarisschalen (geen grap: die zijn inmiddels bijna even streng als bij ons!).

Milieu:

Gecontroleerde inkoop van “groene” en waar mogelijk, gerecyclede grondstoffen. Uitfasering van gerecycled plastic eindverpakking (wat je na aankoop weggooit) naar “biodegradable” eindverpakking. Wij zijn de eerste zonnebrillenproducent die dit doet!

De controle op naleving van milieuwetgeving in China is strenger dan bij ons: elke fabriek moet bijv. zijn afvalwater vòòr lozing op het riool, zuiveren. Chemisch- en rest afval moet aantoonbaar veilig worden afgevoerd en (her)verwerkt.

Eindresultaat:

De productie van brillen bestaat voor 80% uit handwerk: van voortdurende handmatige controle van wat machinaal wordt geproduceerd tot aan de assemblage van de bril en de uiteindelijke verpakking ervan. Van elke productierun nemen we monsters die we testen in ons eigen lab. Als extra controle sturen we steekproefsgewijs modellen naar een onafhankelijk laboratorium. Zij testen de brillen tegen de huidige Europese kwaliteitsstandaard.

Bovenstaand heeft natuurlijk zijn prijs. Alleen als wij een eerlijke prijs willen betalen aan de fabrikant, kunnen we een product verwachten dat aan onze eisen voldoet.
En als we niet alles zélf zouden controleren, is het zomaar mogelijk dat we goedkoper uit zouden zijn voor “dezelfde” bril.
“als je het ziet dan begrijp je het” en andersom natuurlijk.

Wij vragen daarom ook een eerlijke prijs aan jou.

Verder moet je weten dat wij een transparant merk proberen te zijn. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties; wil je ons kantoor, magazijn of onze collega’s in China, of zelf een fabriek in China een keer bezoeken? Laat het ons weten!

Liever e-mailen dan bellen, maar het kan allebei.

Team Icon Eyewear
webshop@iconeyewear.nl
020-6140991

Icon Eyewear
Icon House
Mortelmolen 3
1185XV Amstelveen